Rintis Kehidupan

– dalam mencari keredhaan Ilahi –

Bersambung

Posted by ainolazhar on November 26, 2010

Asm,

Bismillah.

Jumaat petg lepas asr.

La ni sedang tunggu phone call drp K Long, part time supir.ALhmd dah 3 hari K Long bawak kereta ke Hosp, dengan di temani oleh Ummi dan diekori oleh teman dari belakang. InysAllah after 3 weeks she should be familiar with the trafics and road to hosp. Itulah kehidupan. Bila berkerjaya, ada basic skill yg perlu dimiliki   bagi memudahkan perjalanan. Buat masa cuti sekolah trafic agak lengang banyak. so eloklah for the first timer.

Jemaah haji pun dah mula balik M’sia. Pengerusi Surau teman dan jiran sebelah rumah pun dah balik daripada menunaikan fardhu haji. Terlalu cepat masa berlalu. 40-45 days seperti semalam je. Itulah tanda-tanda akhir zaman. Moga mereka di kurniakan haji mabrur. Amin

Sekarang ni masa cuti sekolah dan cuti pelajar U. Teman pun ikut sama cuti dari weekend class.  Lega rasanya. You really appreciate what weekend is all about. Bolehlah teman menghadiri jemputan yg belbagai ni. Banyak jemputan kenduri kahwin, bertunang, akikah dan sebagainya. Dengar-dengarnya anak2 buah teman pun ada yang akan berkahwin. Apapun nasihat teman, memandangkan almost every weekend full with walimah, eloklah inform pak sedara tu awal2 sikit, bukan apa, kita nak kena adjust dengan jemputan lain-lain yg ada. Tak lah boleh dengan mudahnya nak ‘overwrite’ jemputan yg diterima dengan lebih awal.

dah sampai  sms…… ayh boleh ambik?..

to be continued.

5.30ptg

Advertisements

2 Responses to “Bersambung”

  1. eman ainol said

    kak long bwk keter aper?
    aish…kacau betul la msg ayah boleh ambik tu…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: